Goede Doelen


Dorcas

Dorcas: ruim 25 jaar hulp aan de allerarmsten!

Er is grote nood in de wereld: oorlogen, aids, honger, gebrek aan hygiŽne en gezondheidszorg, eenzaamheid, armoede.

Zoveel nood, maar hulporganisatie Dorcas laat zich hier niet door afschrikken! Dit jaar ondersteunt Dorcas 175 projecten in ruim vijftien ontwikkelingslanden in Oost-Europa en Afrika. De meeste daarvan zijn structurele projecten, projecten die mensen helpen uit de armoedespiraal te komen. Denk aan onderwijs en vaktrainingen, microkredieten, landbouwvoorlichting, gezondheidszorg en huizenbouw. Daarnaast verstrekt Dorcas voedsel en kleding aan mensen die het zonder hulp niet redden.

Dorcas helpt de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging. En dat al meer dan 25 jaar lang! Meer informatie: www.dorcas.nl of tel. 0228 595900. 

 


Kinderkoor de Marklanken

Kinderkoor de Marklanken zal ook optreden op de eerste Tjeukemeerfair... Het kinderkoor telt zo'n 40 leden die in leeftijd varieren van 7 tot 14 jaar. De Marklanken zingen met veel plezier, al bijna 18 jaar lang.! Al vele jaren gaat de opbrengst van de optredens naar War Child en naar het Ronald McDonald kinderfonds. Kinderen ver weg en kinderen dichtbij hopen ze zo te helpen. Zo snijdt het mes aan twee kanten... de Marklanken zingen met plezier en brengen ook nog plezier bij hun leeftijdsgenootjes die het minder getroffen hebben. De kinderen van het koor hopen u te zien op 12 mei !! Tot dan !!!