Pers


Plattelandsleven in beeld op fair

Uit de Nieuwe Oogst - 12 Mei 2007


Tsjûkemar Fair ondanks regen en wind geslaagd


Klik op de foto om het verhaal te kunnen lezen


Eerste Tsjûkemar Fair bij voorbaat al succes


Klik op de foto om het verhaal te kunnen lezen


Sportieve, culturele en artistieke activiteiten op Friese boerderij

DELFSTRAHUIZEN (Friesland) – Een kennismaking met de kunst, cultuur en recreatiemogelijkheden van het Friese platteland. Dat is de Tjeukemeer Fair die zaterdag 12 mei 2007 tussen 11.00 en 18.00 uur plaatsvindt op het erf van Geeske en Minne Holtrop aan de Marwei in Delfstrahuizen. Op hun melkveehouderij, koeknuffelboerderij, boerengolfbaan en camping aan de oever van het Tjeukemeer tonen meer dan 60 standhouders van zeer verschillende pluimage hun band met het boerenland en de natuur.

Meestal zijn country fairs chique happenings op een landgoed en allerminst interessant voor kinderen. Maar de organisatie van de Tjeukemeer Fair laat juist een platteland zien dat niet alleen de “werkplaats” van de boer is, maar ook een belevenis is voor kinderen en volwassenen. Het Friese platteland, en dan met name rondom Frieslands grootste meer, bruist van de agrarische en recreatieve activiteiten, zonder dat ze elkaar in de weg staan.  

Er zijn aaibare koeien en konijnen, heel veel activiteiten en speeltoestellen voor kinderen, sportdemonstraties, o.a. door Nederlands kampioen survival Kerst Wind en boerengolfclinics, proeverijen, optredens van muzikanten en koren, kunst van en over het platteland, woondecoraties, excursies en informatie over natuurlijke lichaamsverzorging. 

Ballonvaart
Bezoekers maken kans op een ballonvaart die ’s avonds, direct na de beurs, uitgevoerd wordt. Het entree bedraagt 4,50 Euro. Kinderen van 4 tot en met 14 jaar betalen 3 Euro inclusief een activiteitenstrippenkaart waarmee ze toegang hebben tot alle attracties.       

Lekker met de trekker
Pleziervaarders in de nabijgelegen watersportplaatsen Echtenerbrug en Delfstrahuizen, gelegen aan de vaarroute Friesland-Overijssel, kunnen met een trekker en boerenwagen heen en weer. De fair is met de auto bereikbaar via de afslag Oosterzee in de A6 Lemmer-Joure en per boot via het vlakbij de boerderij van Holtrop gelegen Vierhuis. Het adres is Marwei 124a, 8508 RH Delfstrahuizen.

Info: www.tjeukemeerfair.nl 


Sportief vermaak voor jong en oud op de Tjeukemeerfair: boerengolf tussen de koeien


Een koe knuffelen? Het kan zaterdag 12 mei op de Tjeukemeer Fair in het Friese Delfstrahuizen aan de oever van het Tjeukemeer

www.frieslandholland.nl


Tjeukemeer Fair - Chique voor iedereen

Ontspannen genieten aan de boorden van het Tjeukemeer van culinaire proeverijen, een ‘Art Decor-Paviljoen’ van innerlijke en uiterlijke verzorging en van sportieve acties zoals onder andere boerengolf, leuke speelactiviteiten voor kinderen – met lekkere poffertjes - en een speciale survivalbaan voor kinderen én volwassenen. En onder de bezoekers wordt een gratis ballonvaart verloot!

De beroemde regisseur Steven de Jong reikt de prijs voor de gratis ballonvaart hoogstpersoonlijk aan de winnaar uit. Er is sowieso voor elke bezoeker een ‘meet and greet’ mogelijk met deze Friese beroemdheid, de beroemde Kameleon-regisseur die tipjes van zijn nieuwste succesfilm De Scheepsjongens van Bontekoe (vanaf november in de bioscoop) oplicht.

Er zijn maar liefst meer dan zestig standhouders (!) op deze eerste editie van de nu al legendarische fair die jaarlijks terug gaat keren. Kijk voor het volledige overzicht van alle activiteiten verder op deze website. Dat er nu al zoveel deelnemers zijn, op het ruim opgezette terrein, dat belooft nog wat voor de toekomst!

Locatie:            Marwei 124, Delfstrahuizen
Datum:             zaterdag 12 mei 2007
Tijdstip:            van 11.00 tot 18.00 uur

Johan Vogelzang www.jvpublicaties.nl