TJEUKEMEERFAIR ...........21 APRIL 2012...........TJEUKEMEERFAIR ...........21 APRIL 2012...........

 


Tjeukemeerfair in Delfstrahuizen goed bezocht

Een ongedwongen, ontspannen sfeer’

DELFSTRAHUIZEN - Mede door het prachtige weer werd de Tjeukemeerfair, georganiseerd bij de familie Holtrop Bjusterbaarlik Boerderij Recreatie een goed succes. Afgelopen zaterdag kwamen in totaal ongeveer 2000 bezoekers naar de boerderij van de familie Holtrop. De Tjeukemeerfair is georganiseerd om mensen te laten genieten van het gebied rondom het Tjeukemeer.

En dat is gelukt. Er zijn heel wat mensen in de metershoge kraan gestapt om het meer van bovenaf te bewonderen, de fair te overzien en van het uitzicht te genieten. Ondanks de harde wind, bleken toch veel bezoekers het aan te durven. Sjoeke en Margje uit de legende van het Tjeukemeer namen als eerste plaats in de grote kraan.

De opbrengst van de kraantochtjes ging naar World Servants Echtenerbrug. De jongeren hielpen mee bij de opbouw, afbouw en kinderactiviteiten. Een deel van de opbrengst van de fair gaat naar dit goede doel. Naast dat kreeg de groep, die bouwprojecten gaat uitvoeren in de Dominicaanse Republiek en Brazilië, de opbrengst van wel een heel ludieke veiling. De lingerie, die begin deze maand aan de waslijn in het weiland van de familie Holtrop was geknoopt, ging onder de hamer. Grappenmakers haalden toen de rode zakdoeken die ter promotie van de Tjeukemeerfair in het weiland stonden, van de waslijn en vervingen die door damesondergoed.

Standhouders
Volgens medeorganisator Geeske Holtrop Hoekstra was de Tjeukemeerfair zeker voor herhaling vatbaar. “Het was een groot succes. Het zonnetje scheen heerlijk en er hing een ongedwongen, ontspannen sfeer”, vertelt ze. Er waren meer dan zestig standhouders uit heel Nederland naar Friesland getrokken.

Bjusterbaarlik Boerderij Recreatie presenteerde een nieuwe activiteit namelijk Boerenknotshockey.  Verder konden mensen deelnemen aan de overige activiteiten van de boerderij. Verder waren er overal optredens van onder meer Blue Brothers, Country line dancers. Er was een echte modeshow van Rianne’s Farm Fasion, mode voor op de boerderij. Geeske besluit: “Iedereen heeft zich vermaakt op de fair. Het was voor velen een heerlijk dagje uit.”